De Nieuwe Tijds Coach

Kinderen spiegelen

Sinds 2010 ben ik gecertificeerd kindertolk.  Via de methodiek PresentChild® leer ik je de signalen van je kind verstaan.

Wat doet een kindertolk?

Kinderen drukken in hun gedrag, spel, ontwikkeling en klachten uit wat ouders nodig hebben op hun levensweg. Wat vraagt er op dit moment in het leven van de ouder(s) om ontwikkeling, erkenning of inzicht? Een kindertolk vertaalt de spiegel die kinderen hun ouders voorhouden. Daar kun je als ouder je voordeel mee doen in je eigen leven. Je leert jezelf beter kennen via de ‘ogen’ van je kind. Door te handelen naar de signalen die je kind je geeft, word je een evenwichtige opvoeder en een liefdevol, krachtig mens: precies wat je kind nodig heeft. Als het goed gaat met jou, gaat het ook goed met je kind.

PresentChild

Ervaringen van ouders

‘Mijn zoon weerde het contact met mij af en wilde geen verbinding met me aangaan. Ook gedroeg hij zich respectloos tegenover mij en anderen. Door het gesprek met de kindertolk realiseerde ik me dat ik degene was die het moeilijk vond om verbindingen aan te gaan en dat ik geen respect voor mezelf had. Toen ik dat veranderde, veranderde ook het contact tussen mijn zoon en mij. We kwamen veel dichter bij elkaar. Onvoorstelbaar! Ik begrijp nu hoe diep de verbinding tussen ouders en kinderen is.’

‘Mijn dochtertje wilde niet spelen. Ze was erg jaloers op haar babybroertje. Na het gesprek met de kindertolk realiseerde ik me dat ik erg jaloers was. Ik was alleen maar bezig met werken en organiseren en vergat ook plezier te maken. Ik heb van alles uit mijn agenda geschrapt zodat ik tijd overhield om leuke dingen te doen. Ik ben ook samen met mijn dochtertje gaan spelen. Haar jaloersheid is verdwenen en ze kan nu heerlijk spelen.’

Hoe werkt de kindertolk?

Als kindertolk hoef ik niet met je kind te praten. In een gesprek van anderhalf uur vertel je over het probleem van/met je kind. Ik stel vragen om je probleem en de situatie goed helder te krijgen. Als jij weer weg bent, doe ik het vertaalwerk.
In een teruggeefgesprek, een week later, geef ik je de vertaalde essentie van het probleem weer. Klopt dat ook voor jouw gevoel, dan geef ik je adviezen en soms oefeningen mee. Zo nodig verwijs ik door naar specialistische hulp.
Na vier weken volgt een follow-upgesprek. Als de situatie verbeterd is, sluiten we het contact af. Als er geen verbetering is gesignaleerd, gaan we nog een stapje dieper.
Desgewenst kan deze methode worden opgevolgd door coaching.
Soms besluit ik in overleg met de ouder dat het kind een keer komt om enkele oefeningen te doen.